Bine ati venit!

Manastirea Recea este una dintre cele mai frumoase si impresionante manastiri din tara. Situata la 300 de m de Aeroportul Târgu Mures, pe drumul european 60 si la 14 km de resedinta judetului aceasta adevarata bijuterie arhitectonica religioasa si-a început existenta din 21 noiembrie 1991, dupa ce în luna octombrie a aceluiasi an este numita Maica Cristina Chichernea ca Stareta, iar Parintele Ioan Iovan ca duhovnic al tinerei obsti de maici.


Istorie


Manastirea Recea, ca o pecete spiritual crestina s-a inaltat prin voia lui Dumnezeu si cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Andrei in inima Transilvaniei incepand cu anul 1991.

 

Minunea arhitecturala ridicata in doar 10 ani, reprezinta momentul de materializare a iubirii fata de Dumnezeu si de semeni dublate de o nemarginita stradanie si munca fara preget, jertfa de sine pana la epuizare, a maicii starete Cristina Chichernea, creierul si sufletul acestui asezamant.

 

La începutul anului 1992 s-au finalizat lucrarile la primul corp administrativ, iar în aprilie 1993 a început construirea cetatii monahale cu 3 corpuri, într-un stil românesc.

 

24 septembrie 1994 vizita Prea Fericitului Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române si de Prea Fericitul Parinte Partenie al III – lea, Patriarhul Alexandriei.

 

28 aprilie 1995 are loc sfintirea cetatii de chilii, hirotesirea întru arhimandrit a Parintelui Ioan Iovan si acordarea distinctiei de Stavrofora Maicii Starete Cristina Chichernea.

Tot atunci se pune si piatra de temelie a noii biserici cu hramul „Nasterea Maicii Domnului“.

Pentru a întregi complexul monahal în anii 1997 – 1998 s-au mai construit: un muzeu – cu caracter bisericesc si national - o biblioteca si o sala de muzica.

 

Pentru a întregi complexul monahal în anii 1997 – 1998 s-au mai construit: un muzeu – cu caracter bisericesc si national - o biblioteca si o sala de muzica.

 

Din 1994 se organizeaza în fiecare an Universitatea de vara de la Mânastirea Recea, o manifestare în memoria episcopului Dr. Nicolae Popovici – un martir al neamului -  la care participa anual peste 120 de studenti si profesori din intreaga tara.

 

În 1999 s-a ridicat în incinta Manastirii o cladire speciala pentru aceasta Universitate de vara. Si din punct de vedere social Manastirea urmeaza Traditiei Bisericii prin organizarea asezamântului „Sfântului Apostol Andrei“ unde sunt îngrijite 10 batrâne.

 

Planului iconografic este realizat integral în mozaic venetian si astfel are toate sansele sa intre în patrimoniul cultural -spiritual al României.
Site-ul www.manastirearecea.ro 

 este optimizat pentru browser-ele Internet Explorer si Mozilla Firefox, cu rezolutia minima de vizualizare de 1024x768 pixeli.

Pentru probleme legate de functionalitatea site-ului va rugam le semnalati webmasterului